”Bor matte i alla husbilar?”

BLOGG

Salig Kasper ville alltid vara nära oss andra i familjen och gjorde därför inga invändningar mot att åka husbil. Han hoppade in och följde med, inget konstigt med det.

Flisa, däremot, brukade springa till skogs när vi packade husbilen. Vid avfärd gick hon resolut och ställde sig vid bakluckan på vår personbil. Som för att säga ”Nej, nu tar vi den här istället.”

Sedan Flisa blev enda hund i familjen har vi nog månat mer om hennes komfort i husbilen och numera följer hon med utan protester och har hittat sina specialställen i bilen.

Inte nog med det. Numera tror hon att varje husbil är hennes hem. När vi är hemma på kontoret i Åsensbruk brukar vår lunchpromenad gå förbi Håfreströms camping i Håverud.

Så fort vi passerar genom området med rader av vita husbilar och husvagnar stannar Flisa upp och vill rusa fram till vartenda fordon. I början trodde jag det berodde på att folk satt och grillade, men nu har jag insett att Flisa helt enkelt tror att vi är på väg ”hem” till husbilen.

Särskilt tydligt blir det när det bara är Flisa och jag som är ute och går. Då slår flockkänslan till och hon är övertygad om att vi borde förenas med Bobo, som då ska finnas i något av alla dessa vita små hus.

Tur att vårt fasta hus också är litet och vitt.

Margareta