Vandring eller inte?

BLOGG
Vogeserna_4136_W

Vi tänkte att  #3 av Nomadliv, som kommer ut i slutet av augusti, skulle ha ett avsnitt om vandring. Men nu har vi kommit fram till att vi inte ens vet vad en vandring är.

Är en tur i skogen på 5-6 kilometer en vandring? I så fall vandrar vi varje dag, fast vi trodde att vi gick ut på en hundpromenad.

”Det är när man tar med sig matsäck”, hävdar Bobo. ”Då känns det i alla fall lite märkvärdigare än en hundpromenad.”

Eller handlar det om längden på gåendet? Eller tiden det tar? För några veckor sedan ställde vi husbilen på Hovfjällets parkering där vi efter snösmältningen var garanterat ensamma. Efter en stillsam natt packade vi en kaffe- och smörgåsmatsäck och tog det spår som vi trodde var omkring 6-7 kilometer.

Det slutade på drygt nio kilometer och tog oss 3,5 timmar. En rejäl träning inför senare äventyr i en terräng som går lika mycket upp som ner.

Nu ligger vi i slagläge för att attackera Vogeserna. I morgon parkerar vi i den, enligt ryktet, fantastiskt fina ställplatsen i Munster i Haut-Rhine och testar någon av de leder som Isabelle på campingen i Ribeauvillé har tipsat oss om.

”När människor som bor nära kusten åker till stranden för att få svalka åker vi upp i bergen och den skuggande skogen”, säger hon.

Annars är klimatet i vårt kära Alsace extremt gott just nu. Soligt, klarblå himmel och lagom svalt så fort man går in i skuggan. Vogeserna med fransk matsäck låter riktigt bra.

Margareta