Den koleriska tiden är här

BLOGG
Mössa_1403

Då var det dags att gå in i vår mest koleriska tid. Nej, jag menar inte tillbaka-från-semestern-tiden, för någon semester har man inte som redaktör för en nystartad tidning som bland annat handlar om husbilsresor. Utan det är bara att ge sig ut och jobba på vägar och torg hela den varma tiden på året.

Nej, den koleriska tiden inträffar numera sex gånger om året och är helt förknippad med det vi kallar pressläggningstiden. När vi är tillbaka från alla reportageresor och ska slå ihop nästa nummer av tidningen.

Nomadliv jobbar fortfarande ganska mycket med principen ur hand i mun, så när den ena tidningen är skickad till tryck och vi river ner våra sidskisser från väggarna är det skriande tomt ända tills vi samlar ihop våra styrkor och går igång med nästa magasin.

Det är där vi är nu.

Redaktörn (jag) med optimistiskt tonfall: ”Jamen titta, vi har ju redan fått ihop nästan en halv tidning!”

Layoutchefen: ”Det säger du varje gång. Men jag vet hur mycket som återstår jag.”

Sedan börjar vi riva i högarna av ”ska göras”, ”är nästan klart”, ”bara bildtexterna kvar” och ”fortfarande mest en from förhoppning”.

Då sjunker mitt tonläge en aning. Sedan en aning till, och till sist har jag hamnat i den gamla välbekanta publicistiska känslan ”men hur i helvete kunde jag tro att det här skulle gå?!”

Jag vankar koleriskt av och an, gnäller på att bilder är för ljusa eller för mörka, blir vansinnig när folk inte har levererat korrekta faktauppgifter så att jag måste ta fram dem själv, rusar in till säljavdelningen bara för att försäkra mig om att alla sitter vid sina telefoner och slavar timme ut och timme in – och så där håller jag på.

Jag är kort sagt den mest obehagliga redaktör jag har träffat när jag är inne i den här perioden.

Men lugna och fina nu. Det kommer att gå. Jag har hittills aldrig varit med om att en tidning inte blir klar när det är sagt att den ska bli klar. Det kommer även jag att erinra mig om ett litet tag.

                                                                                                                                                                                                   Margareta, schäferred

”Som trots allt inte missar ett tillfälle att glädja sina medarbetare och läsare med en ny mössa när hon är på Megashop.se och handlar kontorsvaror”

Bobo

Mössa_1403