Duger Dülmen? Nja…

BLOGG

 

Ibland häver vi plågade husbilsåkare uppgivet ur oss att vi accepterar vilken jävla ställplats som helst, bara vi känner oss välkomna och inte behöver flytta på oss precis när vi har hällt i oss lördagswhiskyn!

Det är inte sant. Dülmen i Tyskland är en ort där de verkligen tror att de har tänkt till när det gäller att härbärgera husbilar. Fyra ställplatser finns registrerade i Bord Atlas och sent på kvällen avviker vi villigt från autobahn för att hitta övernattning.

Första stället vi hittar till är under ombyggnad och inte längre tillgängligt för husbilar.

Andra stället ser lovande ut med många husbilar, en liten bar intill och troligtvis möjlighet till dusch i en sportanläggning. Efter bara några minuter inser vi att det är lördagskvällsparty på gång både i sportanläggningen och rätt många husbilar, och basgångar i olika tempo tävlar om att få våra revben att dallra.

En kort promenad med Cheeta ger också vid handen att praktiskt taget varje ekipage rymmer minst två jättehundar som ser ut att bara ha väntat på att få sätta tänderna (eller någon annan kroppsdel) i en söt liten papipoo.

Vi åker därifrån i en sån hast att vi glömmer kvar vår externa trappa som vi numera håller oss med. Husbilens egen har aldrig fungerat annat är sporadiskt och insteget är för högt för att vi ska riskera någonting i den här åldern.

Haltern är grannorten och även där stoltserar kommunen med flera ställplatser. Lätt hängiga accepterar vi till sist en plats där ingen har klippt vare sig häckar eller det där fula gräset som växer upp mellan de sexkantiga betongplattorna på väldigt länge.

Det finns en liten sjö intill. ”Jaha”, säger vi svenskar bortskämt och anser liksom inte att det räcker som attraktion om man inte håller besökarnas ytor snygga och välkomnande.

Men, men. Det var i alla fall gratis och vi slapp oväsen om natten.

 

                                                                                                                                                                      Margareta