Första husbilen har kommit till rallyt

BLOGG
Holländare på rallyt


Välkomna till Svenska Rallyt, säger vi till Anja, Truus, Henk och Roger som redan har parkerat sin husbil på Färjestad för att vara på plats inför invigningen ikväll!

 

Gänget kommer från Maastricht i Holland och har hyrt en husbil för att för första gången kunna se ett vinterrally.

– Vi har varit i Monte Carlo två gånger och då tog vi också husbil dit, berättar Henk och Roger. Men det vi verkligen ser fram emot den här gången är att få se bilar sladda i snö och is!

Vem eller vilket märke som vinner är av underordnad betydelse, bara det blir kul utmed banan, meddelar besökarna.

 

Ekipaget kom till Karlstad under tisdagen och letade sig direkt fram till parkeringen vid Löfbergs Arena som ligger mittemot Färjestads Travbana där invigningen äger rum på onsdag kväll.

 

När holländarna hade säkrat sin parkeringsplats tog de en promenad i Karlstad och upptäckte att ölpriserna ligger något högre här än hemmavid.

Senare på kvällen fick de viss kompensation när de kom in i Arenan och fick se sista perioden mellan Färjestad och Brynäs gratis.

– Det var fantastiskt roligt att se ishockey i verkligheten, det har vi inte gjort förut, säger Truus förtjust.

 

Efter invigningen på onsdag kväll tänker kvartetten åka norrut mot Torsby. På torsdag fortsätter man till Kirkenaer i Norge, så har man betat av det landet också. Och förhoppningsvis en riktigt snöig specialsträcka.

– Annars har vi förstått att Hagfors är det rätta stället att vara på, säger Anja, som också förhör sig om vad man ska titta på i Karlstad under onsdagen i väntan på invigningen.

Vi tipsar om en bra fika med Löfbergskaffe och något gott därtill, en sväng in på Lerinmuseet som ju ligger på promenadavstånd – och överhuvudtaget att ta en promenad utmed älven.

Totalt ägnar vännerna från Maastricht åtta dagar åt resan till Värmland och rallyt.

– Och så länge allting fungerar som det ska och vi har värme, så tycker vi husbil är ett perfekt sätt att göra detta på, säger Roger. Vi kan röra på oss hela tiden och ändå ha någonstans att bo.