Fritidsmässan i Kristinehamn en succé som bara blir bättre

HUSBILSREPORTAGE

[nggallery id=89]

– Vi är jättenöjda med mässan, allt fungerade som det skulle och vi hade till och med tur med vädret!

Det säger Lars-Åke Persson, en av de mässansvariga från Kristinehamns lokal-TV om Fritidsmässan i Kristinehamn den gångna helgen.

Fritidsmässan drog 10.000 besökare under två och en halv dagar, vilket är fler besökare än Kistamässan i februari samlar. Inte så dåligt jobbat på bara två år!

– Förra året, då det var premiär, hade vi väl 10-15 utställare, i år var det över femtio, konstaterar Lars-Åke Persson. Nu ser vi fram emot en ytterligare utveckling under kommande år.

Mässan är förlagd utomhus, i anslutning till Herrgårdscampingen. Inte oväntat domineras utställningen av campingfordon från de lokala tillverkarna Cabby och Nordic och av importören Bergholms stora utbud av märken från Knaus-Tabbert-gruppen.

Till detta kom den lokala återförsäljaren Husbilslandet i Bäckhammar som hade bråda dagar både på mässområdet och på hemmaplan, dit tillresande spekulanter från hela Mellansverige tog en tur när de ändå var i krokarna.

Kristinehamns turistchef Mats Öhman var på fredagskvällen mycket nöjd med arrangemanget och kunde notera att ställplatsen vid stans marina, Bojorten, var fylld redan kvällen före mässan.
– Det här är bra för kommunens roll som magnet för campingturister, konstaterade han.

Tidningen Husvagn & Camping var på plats med hela redaktionen, som uttryckte sin förtjusning.
– En härlig plats och en härlig tid på året att visa campingfordon i deras rätta element, nämligen utomhus, sa chefredaktören Ulla Carle och bänkade sig vid långbordet för att se fotbollen mellan Sverige och England på storbildsskärm utomhus på fredagskvällen.

På Herrgårdscampingen hittade vi Gunnel och Rune Ivarsson som hade kommit från Ljungskile för att titta på Knaus-husbilar och träffa killarna på Husbilslandet.
– Detta är vår fjärde Knaus, berättade Gunnel och Rune. Det tog lite tid innan vi var säkra på vilken storlek på husbil och vilka funktioner vi ville ha.

Nu har de en Knaus Sunliner 650 och är helnöjda.
– Så nu ska vi inte hit för att köpa nytt, vi vill bara träffa vänner och säga hej till Nisse Pettersson på Husbilslandet som alltid har bemött oss så fantastiskt väl vid alla våra byten.

Ett dånande regn under natten mot lördagen skapade en viss nervositet, men mässområdet som vilar på en gammal välpreparerad fotbollsplan släppte igenom vattnet fint, och senare under dagen sprack himlen bara upp mer och mer.
– Så vi hade till och med tur med vädret, konstaterar Lars-Åke Persson.

Margareta Jonilson