Fullsatt för Nomadliv på Bokmässan!!

BLOGG

[nggallery id=29]

Nomadliv har just lanserat den nya estradformen ”sit down comedy”.
Det skedde på Bokmässan i Göteborg nu i helgen och drog fullt hus i Värmlandsmontern. 

Fullsatt för Nomadliv på Bokmässan!

Nu ljuger ju vi värmlänningar friskt, men det satt faktiskt folk på varenda stol i montern när vi presenterade vår bok ”Vi campar i österled”. Det som kanske bör tilläggas är att det är lika fullt i den montern jämt.

Ibland beror det på att framförandet är åtråvärt, som när Mia Skäringer från teves ”Mia och Klara” presenterade sin krönikesamling ”Dyngkåt och hur helig som helst”. Då var det mer än tvärfullt i montern. Vi kom aldrig riktigt fram till heligheten i budskapet, men till det andra. Trevligt.

Vi får nog jobba mer på våra boktitlar i fortsättningen, konstaterade Bobo och jag. I vårt fall tror folk att vi har varit i Skåne och campat och plockat äpplen.

Vi tog dem ur den villfarelsen under våra 30 minutes of fame när vi gjorde lite komik av fördomsbilden av camparen som någon som sitter i tältöppningen och löser korsord snarare än besöker heta huvudstäder i Europa.

Ett annat välbesökt program var ”Bokhora goes Album”. Vi är mycket för sånt där i Värmland. Att ta i med orden så att det liksom svirrar till lite.

Nomadlivs nästa bok kommer troligtvis att handla om Frankrike, och jag som är så svag för allitterationer har redan börjat spåna på vilka runda ord som börjar på F. Öh… Det var väl inte så svårt, men kan man verkligen… Hm. Detta får vi fundera på.

När vi nu ändå har halkat in på det här spåret kan jag avslöja det här telefonsamtalet hem till Syrran på fredag eftermiddag:

Du kommer inte att tro det, men Christoffer Lundström från Kulturnyheterna har just vidrört mina bröst!!!
Näe…
Jo, det är sant! Visserligen bara med ryggen av sin kavaj. Jag stod i baren intill SVT:s monter och han bara kom in där och banade väg förbi mig och mumlade ”Ursäkta”, och så kände jag hans ryggtavla mot min kropp.
Å gud, så han pratade med dig också!!
Tja, det kan man kanske säga…

Fast jag kände på mig att Christoffer inte riktigt ingår i Nomadlivs målgrupp. Jag tror inte att han har insett husbilens fördelar hittills, så jag drog mig tillbaka till mina egna jaktmarker. Värmlänningar är flitiga resenärer, nämligen. Och entusiastiska campare, det syns inte minst i engagemanget på http://www.husbilsklubben.se/.

Och Värmlands Folkblad är en av de första tidningarna som har givit ”Vi campar i österled” en recension – positiv också! vf.se/Kultur–Noje

Bokmässan i Göteborg samlar numera runt 100.000 besökare och är ett gigantiskt evenemang för hela stan. Hotellrum måste bokas ett år i förväg, men vem bryr sig? Vi ställde oss på Lisebergs södra parkering, den som ligger utmed Mölndalsvägen. Från fredag lunch till söndag kväll betalade vi 300 kronor för en parkering med husbilen.

Då kunde vi med jämna mellanrum dra oss tillbaka och vila fötter och huvud från mässan, samt äta en del måltider i bilen. Och lägga desto mer pengar på de middagar då vi verkligen ville träffa vänner och rumla runt på lokal. Det är vårt husbilsliv, det!