Långweekend med rattlåsning

BLOGG
Baume-les-Dames_8158_W

Just när vi trodde att mardrömmen var över… Så tog det riktigt hus i helsike!

Ibland chansar man bara när kvällen kommer och ögonen börjar bli grusiga.

”Vi svänger in till Besancon och ser om det finns någonstans att stå över natten”, sa jag impulsivt efter att ha konsulterat kartan.

En halvtimme senare rullade vi äntligen ut från denna bedrövliga håla, som inte bara är ångestskapande ful och nedgången, utan dessutom var i en enda röra på grund av att Tour de France-cirkusen är på väg dit om ett par dagar.

Vi fortsatte sammanbitet till lilla söta Baume-les-Dames, där vi lirkade oss in till en ställplats vid en liten gråsörjig å. Har regnat mycket här och gör fortfarande.

När Bobo skulle ta sista svängen in till en bra ruta låste sig ratten. Totalt. Helt omöjligt att rubba den åt vänster.

Helt oväntat var det inte. Styrningen började visa tecken på ovilja redan när vi låg och motorbromsade oss ner i tio procents lutning i hårnålskurvorna från Andorra ner till Roussillon, men vi bestämde oss för att ta det väldigt vackert och försöka komma till Tyskland innan vi åkte in till verkstad.

Nu står vi istället i Baume-les-Dames och vet att bärgaren kommer att släpa oss tillbaka till ruskiga Besancon och där väntar tre dagars helg (nationaldag på måndag) och därefter ett Tour de France-inferno.

Men dagens ”Näbben i kläm, jajajemensan”-kommentar är ändå: Vilken jädrans tur att rattlåsningen kom några meter från en ställplatsruta och inte i en hetsig rondell eller på motorvägen!

 

Margareta