Men hallå, vad är tio bensinören i dag??

BLOGG

Jag nämner inga namn, men det finns en grottmänniska i vår familj. En relik från den tiden då en liter bensin kostade en krona och ett priskrig om tioöringar spelade stor roll.

Somliga tror att tioöringar fortfarande är värda att åka ett par mil extra för. Eller att våghalsigt invänta den billigaste macken utmed autobahn i Tyskland och därmed riskera soppatorsk.

Jag försöker förklara:

”Men du, hur många kronor tjänar vi på en full husbilstank gånger tio öre? Fem och femtio! Ge mig en Willy’s och jag kan tjäna mer pengar på en enda squash, jag lovar! Eller se äntligen till att äta upp den dyra ekologiska müslin du envisas med att släpa hem innan datumet går ut och den smakar skafferi, så har du tjänat igen det tredubbla.”

Ja, så kan det låta i vår familj.

Men det finns de som är värre. Jag jobbade en gång i tiden ihop med en man som långt tidigare hade separerat från en sambo som jobbade på Ericsson och via företaget hade ett rabattkort på ett bensinbolag.

Eftersom den före detta sambon inte hade bil tyckte min arbetskamrat att han kunde behålla kortet, trots att detta arrangemang ständigt skapade irriterade diskussioner med exet runt månadsskiftena.

Rabatten? Sex öre per liter. Mannen ifråga bodde i centrala Stockholm och körde sin gamla Saab högst tjugo mil per månad.

Räkna på den ni.

Margareta