Magasinet Nomadliv

 

Vi tänkte att vi skulle göra en husbilstidning för kvinnor. En tidning där fordonen står i bakgrunden och det man upplever med dem får större utrymme. Inte bara reportage om resor och resmål, kultur och livets goda, utan om relationer, roliga händelser, dramatiska episoder och om allas våra drömmar.

Vi tyckte att vi höll på att få till en riktigt bra mix när verkligheten grep in och lyfte hela konceptet ytterligare ett rejält snäpp.

Vi blev snuvade, vi blev förbannade och vi bestämde oss för att bli den branschtidning som äntligen drar ner byxorna på allvar på alla de aktörer och strukturer som gör livet surt för oss husbilsåkare.

Så föddes avdelningen Nomadliv Granskar, och gissa om vi har tagit fram spadarna och börjat gräva!

Så: magasinet Nomadliv kommer att innehålla en avdelning med resmål,kultur och njutning, ett avsnitt med berättelser om andra husbilsåkares upplevelser samt ett block med granskande och kritiska reportage, där även positiva satsningar kommer att lyftas fram när de förtjänar det.

Och så lite smågodis förstås; prylar, bloggar, läsartips och krönikor av härliga skribenter.

Och när vi nu går igenom vårt första nummer slår det oss: Den här tidningen finns det inte en chans att kvinnan i husbilen får ha ifred!

Och vilka är ”vi”?

Vi är Bobo Jonilson, fotograf och Margareta Jonilson, journalist, med 12.000 mil husbil genom 19 länder bakom oss sedan 2006. Vi har drivit nättidningen Nomadliv och gav 2009 ut boken ”Vi campar i österled”.

Nu samlar vi vårt kunnande och vårt engagemang i ett välmatat magasin i pappersform. Samtidigt görs sajten Nomadliv om till en blogg där vi kan hålla ständig kontakt med våra läsare.

Välkomna!