I paradiset utan orm

BLOGG
_DSC2619_W

Massor av hästar samlas på ridanläggningen Hästviken på Hammarö den här helgen.
Ja, alltså hästar som i hästkrafter.
Ett femtiotal husbussar firar tioårsjubileum med föreningen Husbussens Vänner.

– Vi är förmodligen de största nomaderna av alla, säger föreningens ordförande Tommy Karlsson från Karlstad. Vi som åker husbuss söker alltid den ultimata friheten och är för det mesta inte ens välkomna på campingar även om vi ville.

Men på Hästviken på Hammarö finns det både hjärterum och stjärterum för hur många stora fordon som helst. Här arrangeras många stora mästerskap inom hästsporten i bästa tänkbara miljö, med enorma ytor, flera funktionella byggnader och närkontakt med Vänern.

Och nu alltså ett mycket lyckat långhelgsmöte med husbussresenärer från hela Sverige. Själva första maj ägnades åt den klassiska aktiviteten majning, den gammelsvenska beteckningen på picknick ute i det gröna.

Inte en orm såg vi denna soliga och isigt blåsiga dag, trots att vi tog plats i paradiset för vår lunchgrillning vid Vänerns strand. Inga murklor heller, men de står kvar, vänta bara!

I skrivande stund pågår styrelsemöte inför årsmötet på lördag, medan resten av deltagarna laddar inför kvällens gemensamma måltid i Stenhuset.

Nomadliv återkommer med en rapport på temat ”Meningen med Föreningen” senare i helgen.

God förstamaj på er allihop!

                                                                                                              Margareta