Sverige är ett stort land, suck…

BLOGG
Sliperiet_0121_W

Skriv om enkla och nära utflyktsmål, max ett par timmar bort”, tipsar en del av våra läsare. ”Då blir det en perfekt helgutflykt.”

Då river sig denna redaktör i huvudet, vecklar ut Sverigekartan och svär lite över vårt lands yta.

Själv kommer jag till Köping på två timmar. Eller till Mariestad eller Kongsvinger, eller varför inte åka norrut och landa i Stöllet. Ofta åker vi bara 40 minuter. Till Borgvik och Sliperiet.

Men om jag nu inte utgår från Karlstad, utan från Östersund? Eller Ystad eller Kiruna? Ja, ni fattar dilemmat. Nomadliv skulle behöva ha ett nät av korrespondenter som vida överstiger vad landets största medier har för att klara uppgiften att hitta och beskriva de perfekta tvåtimmarsresmålen från alla håll i Sverige.

Vi kan väl stillsamt konstatera att uppbyggnaden av detta nät inte är alldeles förestående. Så här i början av Nomadlivs liv lever vi rätt mycket ur hand i mun och har fullt sjå att fara runt och skaffa in material till fina resereportage. Just nu undrar vi en hel del över hur vi ska kunna klona oss och vara i Sverige, Norge och i kontinentala Europa samtidigt den kommande sommaren.

Vi räknar givetvis med att växa och frodas och få råd att anlita de vassaste pennorna och skarpaste linserna för att göra reportage, men tills vidare får ni nöja er med tre, fyra pennor och vi gör vårt bästa för att täcka in det mesta.

Vi kommer inte att ha något chattforum på den här sidan, men ni får väldigt gärna höra av er via mejl eller vår Facebook-sida Magasinet Nomadliv och berätta om vilken typ av resmål ni helst vill läsa om. Stränder, städer, kultur, utland eller Sverige? Eller vad? Stressa oss bara, för all del…

Margareta