Tjejvasan, Nässundet – och så Anna!

BLOGG


Vi blev så husbilssugna
i helgen att vi tväråkte till Station 4 i Nässundet mellan Kristinehamn och Storfors för att fika och bara insupa den där spontana utflyktskänslan som hör ihop med husbilssäsongen.

Visserligen bara med personbil, men ändå. Och mycket riktigt sprang vi på en parkerad Nordic som gjorde ett stopp mellan Mora och Trollhättan, där husbilen och dess ägare hör hemma i vanliga fall. (Har vi just fått reda på eftersom paret hörde av sig då de sett sin husbil på Facebook och här på hemsidan.)

Väl inne i det charmiga caféet fick vi bråttom. En buss parkerade precis efter oss och femtio lunchsugna gäster strömmade ut. Alla kvinnor och alla lite lätt stela i rörelserna.

”Vi åkte Tjejvasan i går och alla kom i mål”, utbrast en av kvinnorna lyckligt och slevade upp en god portion gulaschsoppa.

Bussgänget visade sig komma från Borås och detta var tredje året de gjorde gemensam sak till Mora. Nu var de alla glada för att de hade hittat ett så vettigt ställe att rasta på utmed väg 26.

”Bara de vedugnsbakade bröden är ju underbara, och så den vackra miljön därtill. Nu får vi åka Vasan nästa år också!”

Eva och Hacke som driver Station 4 hade kallat in hela grannskapets entreprenörer för att hålla ruljansen i gång och stämningen var på topp.

Vi var just då de enda gästerna som inte hade åkt Tjejvasan, men Nomadliv hade god representation i spåret av vår husbloggare Anna Olsson som deltog i loppet med den äran. Grattis Anna – nästa år följer vi med! Och hejar på alltså.

 

Margareta