Världens första Husbilens Dag!

BLOGG
affären-W

Den 13 juni firar vi Husbilens Dag för första gången. Nomadliv har valt att göra det tillsammans med er, kära läsare, och vad är lämpligare än att bjuda in till husbilsstaden Kristinehamn under hela helgen 12-14 juni!

Nämligen till den charmiga träffpunkten Ölme Diversehandel och Kafé, som ligger mitt i stan, med vatten åt alla håll. Här finns en museal lanthandel, kafé, pub, restaurang och en skön grillveranda.

Här träffas vi på fredag eftermiddag, då Nomadliv bjuder på enklare värmländskt tilltugg och dryck. På fredag kväll är det fritt program och allmän försystring och förbrödring.

På lördag är vi seriösa en stund och lär oss vilken brandsäkerhetsutrustning vi bör ha i våra rullande hem och var den ska vara placerad.

Den som vill tar en cykeltur i grupp till Picassostatyn som firar femtio år i år och är nytvättad och grann.

På kvällen blir det äkta värmländsk show med Lena Dahlman, vittberest entertainer med rötter i stålbältet och replikerna knivskarpt på plats. Hon ger oss smakprov ur ”Lite stôllig är man ju” med material av Gustaf Fröding, Allan Edwall med fler.

Maken Lasse Olofsson jazzkompar på sitt lyhörda sätt.

Efter den gemensamma middagen spelar The Presidios upp till rock från tre decennier och det är inte de tre senaste vi talar om…

Vi räknar också med att det blir en minimässa med deltagande från stans husbilsaktörer och andra typer av företag, men där får vi återkomma med mer info senare.

Servicenivå: Färskvatten går att fylla, hyfsad tillgång till toalett.

Pris för hela helgen: 275 kronor per person

Inkluderar två nätter i central småstadsmiljö, tilltugg på fredag, middag och underhållning på lördag samt lite annat smått och gott som inte är helt spikat än.

Anmälanevent-nomadliv@skildra.se   Uppge namn på dem som anmälan avser.

Lena Dahlman
Cykel_0786-W