Vinterresa på annat sätt

BLOGG
Flyg_2796_W

Det ska f-n vara redaktör, som det heter. Eller ja, vore man bara redaktör ginge det väl an, men nu får man ju dubbla som resereporter och en hel del annat också. Och inte nog med det, helst borde redaktörn/reportern tillsammans med fotografen (som i sin tur dubblar med ungefär fem andra funktioner) kunna klona sig och täcka både Sveriges enorma yta och övriga Europas. Under ungefär samma säsong.

En av lösningarna är ändå att utnyttja söderns något bättre vinterklimat och dra ner till Spanien och Portugal på en rejäl reportageresa. Rejäl? Hur ska vi hinna det när vi ska hem och slå ihop en tidning så fort helgerna är över?

Jo, det ska vi berätta: Vi flyger ner till Malaga och hyr en plåtis där! Där slår vi en massa flugor i samma smäll, för vi har länge velat testa om vi kan nöja oss med en liten husbil, typ van, och det lär vi få svar på efter fyra veckor.

Det ska också bli intressant att räkna på om det egentligen blir dyrare att flyga och hyra än att åka med egen husbil hela vägen. Och så spar vi förstås dyrbar tid så att vi kan lägga ner samma omsorg som vanligt på att göra nästa års första späckade nummer av Nomadliv.

Det enda vi kommer att sörja är att vi måste lämna Cheeta hemma. Vi tror inte att hon skulle uppskatta flygturen och dessutom flyger vi från Norge, så det blir strul med dvärgbandmaskvaccinationen.

Å andra sidan kanske det gör att vi äntligen kan gå på museer och gallerier samtidigt och inte i skift. Blir kul att ha någon att kommentera upplevelserna ihop med i realtid.

Men först ska vi lägga sista handen vid Nomadliv #5 som kommer ut som en riktig julklapp att sjunka ner med under lata vinterdagar!

                                                                                          Margareta Jonilson