Volvofordon i Gent?
Nej, men kaniner!

BLOGG
Cheeta_0436

 

Eller egentligen både och. Jag tycker fortfarande att arbetsbesöket i Volvokoncernens stora anläggning i Belgien var det mest intressanta, särskilt som jag har sett så många andra av koncernens lastbilsfabriker ute i världen men inte denna som ligger så nära.

Cheeta hade en annan upplevelse.

Lite övermodigt hade vi tagit för givet att det skulle finnas parkeringsutrymme åt vår husbil innanför Volvos staket, de är ju ändå vana vid stora fordon. Men just därför, just för att trycket på inleveranser av komponenter och utleveranser av 160 lastbilar varje dag är så hårt, så fanns det inte en kvadratcentimeter över till oss denna soliga dag då termometern stod på 29 plusgrader.

Bobo var innovativ och brötade ut på en gropig gräsyta intill fabriken. Definitivt inte avsedd för parkering, men vadå, marken höll för våra 3.800 kilo och ingenting stod i vägen.

När jobbet visade sig dra ut på tiden delade vi på oss och Bobo tog hand om Cheeta. Där ute på gräsfältet. Där kaninerna for omkring som om de gick på duracellbatterier.

Vi brukar hävda att Cheeta inte har några jaktinstinkter, eller ja, det är väl klart att hon tar några djärva skutt efter en kråka då och då, men inte är hon jägare på riktigt allvar inte. Öh?

Vi håller på att formulera om den där beskrivningen nu:

”Om det inte finns några kaniner i närheten så är inte Cheeta så väldigt jaktbenägen. Kaniner skulle hon däremot gärna jaga till världens ände om hon fick chansen.”

Efter en incident på campingen i Barsebäck förra året vill jag nog också lägga till att mullvadar ska akta sig jädrigt noga.

                                                                                                                                                        Margareta Jonilson